Doe meer met gevoel

Acht jaar geleden begon ik aan mijn eerste jaar rechten aan de universiteit. Ik dacht oprecht dat dit het was. Ik kon niet verder van de waarheid afstaan. Na een jaar deze richting te hebben gevolgd was het tijd voor iets anders. En dat ‘iets anders’ werd een half jaar later nog ‘iets anders’. Het was een lange zoektocht tot ik iets vond dat ik graag deed. Ik verdiepte me in de wondermooie wereld van de vroedkunde en ging verder als master in de seksuologie. Tijdens mijn eerste masterjaar schreef ik me in een opwelling in voor de yoga teacher training bij ons in de studio in de stad waar ik studeerde en ondertussen ook woonde. Wekenlang werd ik ‘s nachts wakker uit angst dat ik opnieuw de verkeerde beslissing had gemaakt. Hoe kon ik zoveel geld betalen aan een opleiding waar ik misschien nog helemaal niet aan toe was? Ik had me volledig laten leiden door mijn hart en niet door mijn verstand. Dit was nieuw voor mij. Na mijn tweede weekend in de training wist ik dat mijn leven voor goed zou veranderen. En terwijl ik dit schrijf krijg ik er nog steeds kippenvel van. Yoga werd mijn grootste passie en ik kon er niet genoeg van krijgen.

Al snel wist ik dat al die jaren van studeren er weinig toe deden. Of misschien net wel? Misschien was dit exact het pad dat ik moest volgen om mijn sankalpa of levensdoel te ontdekken. Ik begon meer te vertrouwen op mijn gevoel. Als ik me goed voelde bij iets dan ging ik ervoor. En zo kwam ik later ook in de stress –en burn-out coaching terecht. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Ook in dit beroep moet er echt gewerkt worden en komen er dingen bij kijken die minder leuk zijn. Maar als je met passie en overtuiging iets doet waarmee je het leven van anderen wat mooier kan maken, neem je dat er met plezier bij.

Als je vooral op je verstand hebt leren vertrouwen is het soms moeilijk om in contact te komen met je gevoel en hier ook op durven vertrouwen. De enige manier om in contact te komen met je gevoel is je hoofd tot stilte brengen. Sommige mensen brengen hun gedachten tot stilte door te gaan sporten, aan yoga te doen, te tekenen,… Anderen kunnen hun hoofd pas echt tot rust brengen door meditatie of mindfulness. Zoek wat voor jou werkt en ontdek welke jouw grootste passies zijn.

In het vorige blogbericht sprak ik over mijn twee nieuwe voornemens voor de maand november. Ik kan nu met trots zeggen dat ik al 27 dagen op rij een ijskoude douche neem en slechts een kop koffie per dag drink. Men zegt wel eens dat iets na 21 dagen een gewoonte word en ik denk dat ik me hier zal moeten bij aansluiten. Hoewel ik nooit had gedacht dat ik zo gek zou zijn om mijn dag met een ijskoude douche te starten, merk ik nu wat dit met me doet. Ik heb het veel minder snel koud en het geeft je een heerlijke kickstart van je dag. Het allerfijnst vind ik het douchen na een zweterige sportsessie. Het gevoel daarna is onbeschrijfelijk. Ik daag je uit om ook de stap te zetten naar een nieuwe gewoonte om met meer energie in je leven te staan.

Photo by Ian Schneider on Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s