Nieuwjaarsintenties

Sommige mensen hebben een afkeur van goede voornemens voor het nieuw jaar. Ik hou ervan! Als je echt iets wil bereiken, dan werk je best met intenties. Wat is je doel? Waar wil je naartoe? En welk gevoel wil je ervaren? Vaak stellen we voor onszelf doelen op die niet vanuit ons authentieke zelf komen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het behalen van een bepaald diploma of promotie maken op het werk om aan de buitenwereld te tonen wat je waard bent. Een intentie is iets van jezelf dat jou gelukkiger maakt, ongeacht de reactie van anderen.

Mijn intenties voor het nieuwe jaar zijn de volgende.

  • Meer tijd maken voor vrienden en familie omdat ik er telkens weer een warm gevoel aan overhoud. Wat is het leven uiteindelijk waard als je je successen en plezier niet kan delen?
  • Meer mensen bereiken als yoga, stress & burn-out coach. Iemand kunnen helpen om terug meer geluk te vinden bij zichzelf is waar ik voor leef.
  • Een huis kopen. Het is dan misschien wel iets materieels maar niets onbelangrijks. Ik ben op zoek naar een warme thuis waar ik me volledig kan ontplooien en tot rust kan komen.

Hoe ga je praktisch te werk?
Neem een notitieboek bij de hand en zoek gedurende 15 minuten de stilte op. Focus op je ademhaling en maak je hoofd zo leeg mogelijk. Stel jezelf opnieuw en opnieuw in je hoofd de vraag: wat wil ik? En kijk dan wat er naar boven komt. Luister naar je hart. Je verstand zal je vanalles zeggen, al wat comfortabel en veilig is. Kom uit die comfortzone. Wek ook het gevoel op dat je wil ervaren wanneer je je doel bereikt. Voel het plezier en de dankbaarheid die met het behalen van je doel gepaard gaan.

 

Er zijn geen grenzen in wat je kan bereiken, enkel de grenzen die je jezelf oplegt.

 

Happy intention setting!

Photo by Cristian Escobar on Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s