Winter blues

Lange winterdagen met weinig zon zijn voor velen alles behalve een energieboost. Veel mensen hebben rond deze periode een serieuze dip in hun energie en gemoedstoestand. Je ziet alles wat donkerder in. De dingen gaan dan niet zoals je wilt en je hebt niet de minste energie om je werk gedaan te krijgen. Het eerste dat ik jou kan vertellen is dat je heus niet de enige bent. Ook ik heb er elk jaar last van. En helaas kan niet iedereen het zich veroorloven om gewoonweg het vliegtuig op te stappen richting de zon en de warmte. Hoewel me dat ook een prima plan lijkt. Als je een van die thuisblijvers bent of je het hebt nood aan een extra opkikker heb ik hier enkele tips voor je neergeschreven.

Count your blessings

Verplaats je focus van de negatieve dingen naar de positieve dingen. Schrijf elke dag voor het slapen gaan vijf dingen op waarvoor jij dankbaar bent. Welke zijn de kleine geluksmomenten die je leven mooier maken? Misschien is dat wel gewoon die lekkere kop koffie in de ochtend of dat ene liedje dat jou helemaal in hogere sferen brengt. Wat het is, hoe klein ook, wees er dankbaar voor.

Kom onder de mensen

Ga naar buiten en spreek met vrienden en familie af. En doe dit enkel met mensen die je een positief gevoel geven. Je hebt niets aan die ene vriendin die altijd over zichzelf praat. Sociale contacten moeten jou leven verrijken, niet verarmen. Wees je ook bewust hoe jij met anderen omgaat en op welke manier jij het leven van anderen verrijkt.Sociaal contact is een van de beste buffers tegen stress.

Laat je hart wat sneller slaan

Ik heb het hier niet over de liefde (hoewel dat ook heerlijk kan zijn) maar over beweging. Het lijkt tegenstrijdig om de weinige energie die je hebt uit te geven aan sport. Ik kan je echter verzekeren dat je waar krijgt voor je geld. Niets is beter voor jouw energiepeil dan je hart eens goed te laten werken. Ik krijg er tonnen energie van.

Heb je zelf nog tips over hoe jij met deze donkere winterdagen of met je burn-out omgaat? Laat het me weten in de comments!

 

Photo by Roxane Clediere on unsplash 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s