Duik deze lente wat dieper in jezelf

Na een lange winter en vele donkere dagen in Leuven kijk ik altijd erg uit naar de lente. Hoe de natuur opnieuw tot leven komt vind ik prachtig om zien. Wat ik nog mooier vind is hoe mensen openbloeien. Je ziet opnieuw veel meer mensen buiten op straat en mensen lachen ook veel meer. Daar reken ik mezelf ook bij! Er hangt een waas van nieuwe kansen in de lucht, een ontluikend potentieel. Ook ik voel dat er weer verandering op til is, weer net dat stapje dichter bij waar ik naartoe wil. Het gevaar is dat je dan weer wacht tot dat die verandering een feit is om voluit te leven. Nee hoor, laten we dat vooral vandaag al doen. Diegene die het leven vandaag niet kan vieren, zal ook morgen het leven niet vieren. Daar ben ik sterk van overtuigd. Het leven speelt zich nu af, en het is zo sneu dat je die kans aan je laat voorbij gaan.   

Hoe kunnen we nu dat ontluikend potentieel in onszelf aanspreken? Ik vermeld hier enkele hulpmiddelen die mij alvast enorm helpen om wat dieper in mezelf te duiken. Ik voel de nood om te groeien, om mezelf te ontwikkelen. Maar op ons eentje stoten we vaak keer op keer op dezelfde obstakels. Of we zien helemaal niet waar we onszelf afremmen en welke gedragspatronen disfunctioneel zijn.

Living the Sutras – A guide to yoga wisdom beyond the mat door Kelly Dinardo & Amy Pearce-Hayden

‘Living the Sutras’

Tijdens mijn yoga opleiding waren de Yoga Sutras van Patanjali verplichte lectuur. Het gaat hier om eeuwenoude teksten over yogafilosofie en hoe je het pad naar verlichting kan volgen. Heel eerlijk? Ik heb het boek nooit uitgelezen en het dwaalt hier nog steeds ergens rond. Ten eerste, verlichting? Ik was amper in staat om vijf minuten stil te zitten in meditatie en mijn leven was een puinhoop. Ik was voornamelijk op zoek naar evenwicht, niet naar verlichting. Die trein was al lang gepasseerd. Ten tweede, sanskriet say what? Het boek staat vol met sanskriet en is amper leesbaar. Dat boek uitlezen zou een lange lijdensweg zijn waarin me pijnlijk duidelijk zou worden hoe ver mijn leven af stond van het ideaal van verlichting. Ik zou er niet eens een glimp van kunnen opvangen. En bovenal zou het me geen enkel plezier brengen. Daarom heb ik het weer weggelegd en gekozen voor boeken die me op dat moment wel iets konden bijbrengen en me opweg hielpen naar dat evenwicht.

Nu is die hunkering naar diepgang en kennis daar weer en voel ik me klaar om terug naar de Yoga Sutras te gaan. Niet voor verlichting maar wel om het concept en dat hele pad er naartoe te begrijpen. Net voor ik het boek terug wilde opgraven, beluisterde ik de ‘Yogaland podcast’ waarin de schrijfsters van ‘Living the Sutras’ aan het woord waren. Ik hing aan hun lippen, wat een inspirerende power vrouwen! Het boek is een hulpmiddel om op laagdrempelige manier de Yoga Sutras beter te begrijpen en ook meteen toe te passen in jouw eigen leven. Elk woord dat ik er tot hiertoe van heb gelezen, roert en beroert me. Ik ben nog geen beter boek tegengekomen dan dit om vat te krijgen op die befaamde ‘yoga naast de mat’.

Yoga Matters oogkussen met lavendelgeur, Essentiële olie van Neal’s Yard

Essentiële olie

Toen ik in november van het voorbije jaar in Londen in Covent Garden door de kleine straatjes ronddwaalde, ontdekte ik plots Neal’s Yard, een winkel vol met heerlijke geuren en natuurlijke producten. Daar kocht ik de geurtjes Destress, Grapefruit en Women’s Balance. De drie geuren samen geven een heerlijk ruikende blend om in een verstuiver samen te brengen of om op je polsen te smeren om het geurtje altijd bij jou te hebben. Als ik me in een ongekende situatie begeef of op een nieuwe plek, neem ik de olie vaak met me mee zodat ik altijd iets vertrouwds en rustgevends bij me heb. Wanneer ik de geurtjes in de verstuiver doe, krijg ik weer een zalig nostalgisch gevoel naar mijn tijd in Londen. Gelukkig kan je deze oliën ook op hun webshop kopen.

Universe Has Your Back Card deck

The Universe Has Your Back – card deck

Om mijn dag met meer intentie te beginnen trek ik een kaart uit de card deck van Gabrielle Bernstein. Haar boeken werden me aangeraden door een van mijn vroegere yoga teachers en hebben we me zoveel bijgebracht. Deze kaarten kocht ik dan weer in een heel klein en gezellig spirtueel winkeltje in Londen, ook in Covent Garden. Wanneer ik een kaart trek, laat ik ze liggen op een zichtbare plaats zodat ik er meerdere keren aan herinnerd wordt wat mijn focus is voor die dag. Ideaal om in de lente die focus te verleggen en meer diepgang te brengen in je dag.

 Yoga Matters oogkussen met lavendelgeur

Dit is de absolute winnaar. Ik had nooit gedacht dat een dom oogkussen me zoveel plezier en rust zou brengen. Na de middag voel ik gewoonlijk een dipje in energie en dan leg ik me in een restoratieve houding of doe ik een korte powernap. Dit kussentje leg ik dan op mijn ogen en brengt me meteen in een heel ontspannen sfeer. De geur is goddelijk. Dit is niet gewoon lavendel, dit is lavendel met een vleugje extra ‘ikweetnietwat’. De geur is ook heel subtiel wat je met de meeste lavendelproducten niet hebt.  

Je hoeft nu niet als een zot al deze producten aan te schaffen, kijk eerst eens wat je zelf al hebt liggen dat jou verder kan helpen om dat ontluikende potentieel aan te boren. Ik toon je enkel welke hulpmiddelen mij en misschien ook jou kunnen helpen.

Tot op de mat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s