Netflix must watch documentaires

Heb je een Netflix-account en ben je gebeten door yoga, gezond leven & spiritualiteit? Dan ben je het aan jezelf verschuldigd om deze docu’s een kans te geven. Stuk voor stuk hebben ze me geïnspireerd. En zeg nu zelf, we kunnen aan de boodschap tot een bewuster leven niet genoeg herinneringen krijgen. Elke herinnering wordt gevolgd door een kleine actie. Weer een stapje dichter bij een bewust leven met diepgang. Beperk je practice niet tot je matje op de yogastudio in Herent of bij je thuis, maar verbreed die horizon. Kijk & laat je inspireren!

1. I Am Maris

Dit is het verhaal van een tiener die worstelt met angsten, depressie en een eetstoornis. Enkele veranderingen in haar leven hebben haar als gevoelige ziel naar een donkere plek gebracht. Een plek waar geluk geen plaats kende en waar het leven een ware strijd werd. Als tiener komt Maris in contact met yoga en al snel volgt ze een 200-uren teacher opleiding in de Verenigde Staten. Haar leven verandert drastisch. Laat je meeslepen door Maris’ eigen woorden en tekeningen die ze maakte tijdens deze zware periode in haar leven.

2. Heal

De documentaire ‘Heal’ toont ons dat we veel meer controle hebben over ons leven en onze gezondheid dan we zelf denken. Gevestigde waarden in yoga en spiritualiteit zoals Marianne Williamson, Deepak Chopra & medical medium Anthony William tonen aan hoe belangrijk en krachtig je mindset is in een genezingsproces. De documentaire steunt bovendien op toonaangevende wetenschappelijke studies die bevestigen dat onze menselijke natuur wonderlijk in elkaar zit.

3. Brené Brown: the Call to Courage

‘The Call to Courage’ werd me aangereden door yogi en vriendin Charlotte Verdoodt van ‘Yoga Conversations’. Welke waarden heb je nodig om moedig te zijn in je leven? Wat maakt ons zo bang, onzeker en beschaamd? Hoe kunnen we hiermee omgaan? Brené Brown biedt een antwoorden op al deze vragen. Verwacht je aan meerdere lachbuien. Deze power lady weet hoe ze op het eerste zicht saaie onderwerpen -zoals kwetsbaarheid en schaamte- kan omzetten in een boeiende en komische conversatie.

2 gedachten over “Netflix must watch documentaires

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s