Ongeloof & verslagenheid

Dat is wat ik voelde toen ik de uiteindelijke uitslagen zag na de verkiezingen van zondag 26 mei. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige was. Diezelfde verslagenheid zal ook een groot deel van de USA hebben gevoeld toen Trump president werd. Wat doen we nu wanneer we overvallen worden door emotie? Wanneer we het gevoel hebben dat we ons niet meer thuis voelen in dit Belgenlandje. Wanneer angst luider spreekt dan hoop. Wanneer de ander plots als vreemde wordt gezien in plaats van gelijke.

Yoga draait om eenheid tussen lichaam, ziel en geest. Maar ook om eenheid tussen jezelf en de wereld rondom jou.

Yoga draait om eenheid tussen lichaam, ziel en geest. Maar ook om eenheid tussen jezelf en de wereld rondom jou. Laat ons vooral niet vergeten dat immigranten, personen met een andere genderidentiteit en seksuele geaardheid niet anders zijn dan wijzelf. We zijn allemaal personen die op aarde een menselijke ervaring beleven. We zijn allemaal personen die op zoek zijn naar een thuis en onszelf willen zijn. Draag die boodschap uit en leef ze. Ook dat is yoga. Dat anders zijn zien we ook terug in de verschillende partijen. In plaats van ons te keren tegen politiekers en stemmers waarmee we ons niet kunnen verenigen, kunnen we wel respect tonen. Want ook zij zijn onze gelijken, ook zij beleven een menselijke ervaring. We werken allen vanuit overtuiging, dan wel met een andere nadruk. Weet dat hardheid voortkomt uit angst. Weet dat anderen een verschillend pad volgen van het jouwe. Ieder heeft een eigen geschiedenis met al zijn wonden en kwetsbaarheden. Toon begrip voor elkaar. Vanuit die basis kunnen we verder.

Vertrouw dat het ook anders kan. Er is niet een weg, maar er zijn er duizenden. Werk samen want alleen is maar alleen. Blijf je inzetten voor de minderheden die geen stem hebben. Blijf vooral ook jouw missie verder zetten. Bekijk waar je in gelooft met een kritische blik vanuit verschillende invalshoeken. Stel jezelf en je intenties niet een keer maar honderd keer in vraag. En doe dan dat waar je in gelooft. Met liefde, passie en overtuiging. En met zachtheid voor diegenen die zich daar niet in kunnen vinden. Laat voor angst geen plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s