Aanbod

Individuele therapie

Counseling

Vaak wordt counseling gecombineerd met lichaamsgerichte therapie (yoga en/of reiki). We kijken samen naar wat voor jou nodig is om je te kunnen ontwikkelen op mentaal, hormonaal of seksueel gebied. Counseling omvat begeleidende gesprekken die jou inzichten kunnen brengen in je klachten en waar jij het moeilijk mee hebt. Deze gesprekken kunnen over heel uiteenlopende onderwerpen gaan.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar een gepaste aanpak voor jouw probleem. Er wordt dieper ingegaan op het verloop en de geschiedenis van je klachten en waar jij je geremd/geblokkeerd voelt. We bekijken samen wat therapie voor jou kan betekenen, wat een gepast verloop is en of jouw verwachtingen hierbij aansluiten. In de verdere sessies wordt er al dan niet ook lichaamsgericht gewerkt. Dit is in samenspraak met wat jij nodig denkt te hebben.

Wanneer langdurige en zeer intensieve therapie nodig lijkt te zijn, verwijs ik je graag door naar een therapeut in de tweede lijn.

Yogatherapie sessies kunnen op vraag ook online doorgaan.

Intakegesprek (60 minuten)€50
Counseling (60 minuten)€50

Reiki

Reiki is een vorm van energetisch werk die op zichzelf kan worden gebruikt of in combinatie met yogatherapie. Dit is in onderlinge afstemming met de cliënt. Reiki kan bijvoorbeeld zeer therapeutisch werken bij spanningsklachten, trauma, burn-out, chronische pijn, angst en vermoeidheid. Tijdens een sessie legt de therapeut zijn handen op verschillende lichaamsdelen op de kledij van de cliënt om zo de energie beter te laten stromen. Aanrakingen gebeuren nooit zonder toestemming.

Reiki sessie (60 minuten)€50

Yogatherapie

Individuele yogatherapie is er voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding bij mentale en seksuele moeilijkheden. Deze therapievorm is voor iedereen toegankelijk en vereist geen eerdere ervaring met yoga. De therapie is verschillend afhankelijk van de klachten die je hebt en de inhoud van de sessies wordt bepaald door wederzijdse afstemming. We gaan holistisch te werk en dat wil zeggen dat er naar het geheel wordt gekeken en niet enkel naar de klacht op zichzelf. Zo wordt er gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen of pranayama, yogahoudingen of asanas, meditatie, energetisch werk en wordt er ook aandacht gegeven aan het emotionele en mentale aspect van de klacht. De bedoeling is dat mensen zich empowered voelen en de regie nemen over hun eigen welzijn, en dat de therapeut hen daarin begeleidt en bijstuurt.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar een gepaste aanpak voor jouw probleem. Er wordt dieper ingegaan op het verloop en de geschiedenis van je klachten en waar jij je geremd/geblokkeerd voelt. We bekijken samen wat yogatherapie voor jou kan betekenen, wat een gepast verloop is en of jouw verwachtingen hierbij aansluiten. In de verdere sessies wordt er actief gewerkt aan het probleem en ga je ook thuis aan de slag met verschillende oefeningen.

Yogatherapie sessies kunnen op vraag ook online doorgaan.

Intakegesprek (45 minuten)€45
Yogatherapie sessie (60 minuten)€65
+ hand-outs met oefeningen

Online lessen & workshops

Doorheen het jaar worden er verschillende online lessen en workshops georganiseerd via Zoom. De lessen hebben telkens een andere yogatherapeutische focus, waarvan de thema’s vooraf worden meegedeeld. Hier kan je de kalender terugvinden van de reeds ingeplande lessen. Daarnaast vind je hier ook de link om je in te schrijven. Indien je niet live aanwezig kan zijn, kan je de opname achteraf bekijken. Als je problemen hebt met de inschrijving, met de betaling of vragen hebt over de lessen, mag je mailen naar info@celinebal.com. Betalen kan via creditkaart. Indien dit niet mogelijk is voor jou, mag je eveneens mailen en melden aan welke les je wil deelnemen en dan ontvang je de gegevens om een overschrijving te kunnen doen.

DatumThema
Dinsdag 22/12/2020 19u-21u
Ontladen, reflecteren en opwarmen met journaling, yoga nidra en zachte hatha yoga
https://app.namastream.com/#/holisticyogatherapie/product/22232

Wat anderen zeggen

Toen ik op vakantie ging, kwamen plots al de stress en spanningen in me op die ik 8 jaar had
meegemaakt op mijn werk. Ik begon buiksteken te krijgen, begon me licht te voelen in mijn hoofd. Ik kon niet meer slapen, eten en drinken ging ook niet meer. Mijn benen trilde. Ik wist niet wat er allemaal gebeurde. Ik probeerde mijn gedachten op iets anders te zetten en dacht dat het me was gelukt. Enkele maanden later toen ik afscheid nam van mijn grootmoeder had ik voor het eerst een paniekaanval. De slapeloosheid, mijn benen die trilden, de pijn op mijn borstkas, mijn linkeroog stond dwaas, ik kreeg geen adem meer. Ik begon alsmaar meer nachtmerries te krijgen. Na 4 opnames voelde ik me niet beter worden en wilde ik toch mijn leven weer in handen nemen. Ik ging individuele yogatherapie volgen bij Celine. Mijn zelfvertrouwen groeide en mijn lichamelijke klachten verbeterden. Ik heb mezelf toegelaten in een betere wereld. De betere wereld is er, ze geeft me hoop en terug kracht om door te gaan en te kunnen zeggen: dit is vanaf nu mijn manier om te kunnen ontspannen terug de kracht te vinden die ik nooit gekend heb.

— Stefanie


Nadat ik bij jou op gesprek ben geweest is mijn leven ook even gerollercoasterd. Met de nodige ups and downs sta ik nu terug stevig in mijn schoenen. Dat is me gelukt door jouw tips te blijven volgen. Ik doe nog steeds dagelijks yoga en mediteer elke avond. Ik ben gestart met hardlopen en een aantal nieuwe hobby’s. Ik zorg nu goed voor mezelf en besef nu ook dat ik dat waard ben. Jij hebt verschillende zaadjes bij me geplant die nu de vruchten afwerpen. Enorm, enorm bedankt daarvoor!

— Els

Als ik bij iemand yoga wil volgen, denk ik onmiddellijk aan Celine. Ik weet nog dat ik last had bij de flexie van mijn voeten. Het was precies of je het iedere les aanvoelde en je kwam daar dan een kussen onder steken. Dit lijkt misschien iets klein, maar hierdoor kon ik dankzij jou wel mezelf zijn! En dat ervoer ik bij veel aspecten van je lessen.

— Mikhaïl Khani


Een super positieve ervaring. Celine is zeer professioneel, deskundig en ook zeer vriendelijk en ondersteunend in haar begeleiding. Ik kan het alleen maar aanraden!

— Chris Camp 

Fantastische vrouw dat de kunst in zich meedraagt je van seconde één mee te nemen in de verademing van mediatie, yoga,… Haar kennis is bijzonder & bovenal een vrouw met een groot warm hart!

— Ellen Wauters