Aanbod

Individuele therapie

Counseling

Vaak wordt counseling gecombineerd met lichaamsgerichte therapie (yoga en/of reiki). We kijken samen naar wat voor jou nodig is om je te kunnen ontwikkelen op mentaal, hormonaal of seksueel gebied. Counseling omvat begeleidende gesprekken die jou inzichten kunnen brengen in je klachten en waar jij het moeilijk mee hebt. Deze gesprekken kunnen over heel uiteenlopende onderwerpen gaan.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar een gepaste aanpak voor jouw probleem. Er wordt dieper ingegaan op het verloop en de geschiedenis van je klachten en waar jij je geremd/geblokkeerd voelt. We bekijken samen wat therapie voor jou kan betekenen, wat een gepast verloop is en of jouw verwachtingen hierbij aansluiten. In de verdere sessies wordt er al dan niet ook lichaamsgericht gewerkt. Dit is in samenspraak met wat jij nodig denkt te hebben.

Wanneer langdurige en zeer intensieve therapie nodig lijkt te zijn, verwijs ik je graag door naar een therapeut in de tweede lijn.

Yogatherapie sessies kunnen op vraag ook online doorgaan.

Intakegesprek (60 minuten)€50
Counseling (60 minuten)€50

Reiki

Reiki is een vorm van energetisch werk die op zichzelf kan worden gebruikt of in combinatie met yogatherapie. Dit is in onderlinge afstemming met de cliënt. Reiki kan bijvoorbeeld zeer therapeutisch werken bij spanningsklachten, trauma, burn-out, chronische pijn, angst en vermoeidheid. Tijdens een sessie legt de therapeut zijn handen op verschillende lichaamsdelen op de kledij van de cliënt om zo de energie beter te laten stromen. Aanrakingen gebeuren nooit zonder toestemming.

Reiki sessie (60 minuten)€50

Yogatherapie

Individuele yogatherapie is er voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding bij mentale en seksuele moeilijkheden. Deze therapievorm is voor iedereen toegankelijk en vereist geen eerdere ervaring met yoga. De therapie is verschillend afhankelijk van de klachten die je hebt en de inhoud van de sessies wordt bepaald door wederzijdse afstemming. We gaan holistisch te werk en dat wil zeggen dat er naar het geheel wordt gekeken en niet enkel naar de klacht op zichzelf. Zo wordt er gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen of pranayama, yogahoudingen of asanas, meditatie, energetisch werk en wordt er ook aandacht gegeven aan het emotionele en mentale aspect van de klacht. De bedoeling is dat mensen zich empowered voelen en de regie nemen over hun eigen welzijn, en dat de therapeut hen daarin begeleidt en bijstuurt.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar een gepaste aanpak voor jouw probleem. Er wordt dieper ingegaan op het verloop en de geschiedenis van je klachten en waar jij je geremd/geblokkeerd voelt. We bekijken samen wat yogatherapie voor jou kan betekenen, wat een gepast verloop is en of jouw verwachtingen hierbij aansluiten. In de verdere sessies wordt er actief gewerkt aan het probleem en ga je ook thuis aan de slag met verschillende oefeningen.

Yogatherapie sessies kunnen op vraag ook online doorgaan.

Intakegesprek (45 minuten)€45
Yogatherapie sessie (60 minuten)€65
+ hand-outs met oefeningen

Lessen & events

Weekend dagretreat: yogatherapeutische basisfundamenten

zaterdag en zondag 3-4 juli 2021

Het voorbije jaar kunnen we op z’n minst bewogen noemen. Heel wat mensen zijn zichzelf tegengekomen en beseffen dat verandering nodig is om een leven op te bouwen dat meer in lijn is met hun eigenheid. Naast een pandemie kreeg ieder van ons ook te maken met persoonlijke uitdagingen. Dit weekend is een moment waarbij we helemaal stil kunnen worden en kunnen gaan werken aan dat wat lange tijd onberoerd is gelaten.  

In deze retreat leer je de basis van yogatherapie en pas je die toe op je eigen leven. Met verdiepende yogasessies, lectures en oefeningen gaan we aan de slag om stevigere fundamenten op te bouwen voor jezelf. We doorbreken vastgeroeste patronen en gaan deze vervangen door helpende practices die passen bij wie je bent en wat je wil met je leven. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over jezelf, een diepere kennis van yogatherapie en met meer veerkracht en weerbaarheid. Groei op je eigen manier, warm omringd door gelijkgestemden op een ongelofelijk inspirerende natuurplek, de Heerlijckyt te Geetbets. De sessies kunnen zowel binnen als buiten in de velden doorgaan, al naargelang het weer.

Het is die kleine vonk binnen in je die we weer gaan aanwakkeren zodat je met goesting en gretigheid in het leven kan staan.

Planning

Zaterdag 3 juli. Je startpunt bepalen en je evenwicht hervinden

9u-10u45 Pranayama, meditatie en hatha yoga

10u45-11u30 Ontbijt

11u30-13u30 Kennismaking / Yogic check-in / Je startpunt bepalen door reflectie en journaling / Lecture over samskaras en vrtti cyclus

13u30-15u Lunch

15u-15u30 Restoratieve yoga

15u30-16u30 Oefening rond bhava

16u30-17u Zachte flow

Zondag 4 juli Stevige fundamenten opbouwen en een yoga toolkit samenstellen

9u-10u45 Pranayama, meditatie en hatha yoga

10u45-11u30 Ontbijt

11u30-13u Lecture over gunas en svastha / lecture over eigen practice en rituelen / Yogatherapie toolkit samenstellen

13u-14u30u Lunch

14u30-15u Restoratieve yoga

15u-16u Oefening rond bhava en zielsverlangens

16u-16u45 Zachte flow + meditatie

16u45-17u Afscheid

Praktisch

Kostprijs

Early bird (t/m woe 9 juni 2021): 185 euro
Normale prijs: 210 euro

Prijs zonder overnachting, ontbijt en lunch. Overnachting optitioneel bij te boeken via info@heerlijckyt.org indien er voldoende kamers beschikbaar zijn.

Locatie

De Heerlijckyt
Weg op Halen 2B
3450 Geetbets

Reserveren

Er zijn slechts 9 plaatsen beschikbaar. Om te reserveren stuur je een mail naar info@celinebal.com en dan ontvang je de betaalgegevens. Na de bevestigingsmail van mij is jouw plekje gereserveerd. Pas na de betaling is je reservering compleet. Indien de retreat omwille van overmacht niet kan doorgaan wordt deze terugbetaald.

Wat anderen zeggen

Toen ik op vakantie ging, kwamen plots al de stress en spanningen in me op die ik 8 jaar had
meegemaakt op mijn werk. Ik begon buiksteken te krijgen, begon me licht te voelen in mijn hoofd. Ik kon niet meer slapen, eten en drinken ging ook niet meer. Mijn benen trilde. Ik wist niet wat er allemaal gebeurde. Ik probeerde mijn gedachten op iets anders te zetten en dacht dat het me was gelukt. Enkele maanden later toen ik afscheid nam van mijn grootmoeder had ik voor het eerst een paniekaanval. De slapeloosheid, mijn benen die trilden, de pijn op mijn borstkas, mijn linkeroog stond dwaas, ik kreeg geen adem meer. Ik begon alsmaar meer nachtmerries te krijgen. Na 4 opnames voelde ik me niet beter worden en wilde ik toch mijn leven weer in handen nemen. Ik ging individuele yogatherapie volgen bij Celine. Mijn zelfvertrouwen groeide en mijn lichamelijke klachten verbeterden. Ik heb mezelf toegelaten in een betere wereld. De betere wereld is er, ze geeft me hoop en terug kracht om door te gaan en te kunnen zeggen: dit is vanaf nu mijn manier om te kunnen ontspannen terug de kracht te vinden die ik nooit gekend heb.

— Stefanie


Nadat ik bij jou op gesprek ben geweest is mijn leven ook even gerollercoasterd. Met de nodige ups and downs sta ik nu terug stevig in mijn schoenen. Dat is me gelukt door jouw tips te blijven volgen. Ik doe nog steeds dagelijks yoga en mediteer elke avond. Ik ben gestart met hardlopen en een aantal nieuwe hobby’s. Ik zorg nu goed voor mezelf en besef nu ook dat ik dat waard ben. Jij hebt verschillende zaadjes bij me geplant die nu de vruchten afwerpen. Enorm, enorm bedankt daarvoor!

— Els

Als ik bij iemand yoga wil volgen, denk ik onmiddellijk aan Celine. Ik weet nog dat ik last had bij de flexie van mijn voeten. Het was precies of je het iedere les aanvoelde en je kwam daar dan een kussen onder steken. Dit lijkt misschien iets klein, maar hierdoor kon ik dankzij jou wel mezelf zijn! En dat ervoer ik bij veel aspecten van je lessen.

— Mikhaïl Khani


Een super positieve ervaring. Celine is zeer professioneel, deskundig en ook zeer vriendelijk en ondersteunend in haar begeleiding. Ik kan het alleen maar aanraden!

— Chris Camp 

Fantastische vrouw dat de kunst in zich meedraagt je van seconde één mee te nemen in de verademing van mediatie, yoga,… Haar kennis is bijzonder & bovenal een vrouw met een groot warm hart!

— Ellen Wauters