Aanbod

Individuele therapie

Reiki

Reiki is een vorm van energetisch werk die op zichzelf kan worden gebruikt of in combinatie met yogatherapie. Dit is in onderlinge afstemming met de cliënt. Reiki kan bijvoorbeeld zeer therapeutisch werken bij spanningsklachten, trauma, burn-out, chronische pijn, angst en vermoeidheid. Tijdens een sessie legt de therapeut zijn handen op verschillende lichaamsdelen op de kledij van de cliënt om zo de energie beter te laten stromen. Aanrakingen gebeuren nooit zonder toestemming.

Reiki sessie (60 minuten)€50

Yogatherapie

Individuele yogatherapie is er voor iedereen die behoefte heeft aan persoonlijke begeleiding bij mentale, emotionele, hormonale en seksuele moeilijkheden. Deze therapievorm is voor iedereen toegankelijk en vereist geen eerdere ervaring met yoga. De therapie is verschillend afhankelijk van de klachten die je hebt en de inhoud van de sessies wordt bepaald door wederzijdse afstemming. We gaan holistisch te werk en dat wil zeggen dat er naar het geheel wordt gekeken en niet enkel naar de klacht op zichzelf. Zo wordt er gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen of pranayama, yogahoudingen of asanas, meditatie, energetisch werk en wordt er ook aandacht gegeven aan het emotionele en mentale aspect van de klacht. De bedoeling is dat mensen zich empowered voelen en de regie nemen over hun eigen welzijn, en dat de therapeut hen daarin begeleidt en bijstuurt.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar een gepaste aanpak voor jouw probleem. Er wordt dieper ingegaan op het verloop en de geschiedenis van je klachten en waar jij je geremd/geblokkeerd voelt. We bekijken samen wat yogatherapie voor jou kan betekenen, wat een gepast verloop is en of jouw verwachtingen hierbij aansluiten. In de verdere sessies wordt er actief gewerkt aan het probleem en ga je ook thuis aan de slag met verschillende oefeningen.

Holistic Yogatherapie is gespecialiseerd in de begeleiding van vrouwen en al wie zich als vrouw identificeert bij (seksueel) trauma, stress, burn-out, angst, depressie, slaapproblemen, PCOS, endometriose, fertiliteitsproblemen, problemen van de menstruele cyclus, menstruatiekrampen, PMS, ondersteuning bij IVF, ondersteuning bij herhaalde miskramen en verwerking van een miskraam/moeilijke bevalling/ postpartum, problemen met libido, pijn bij het vrijen, vaginisme en orgasmeproblemen.

Yogatherapie sessies kunnen op vraag ook online doorgaan.

Intakegesprek (45 minuten)€45
Yogatherapie sessie (60 minuten)€65
+ hand-outs met oefeningen

Lessen & events

Workshop yogatherapie voor de menstruele cyclus

Zaterdag 21 mei 2022 (13 – 16u)

Dit is een workshop om jou als vrouw te helpen verbinden met je eigen natuur en jouw menstruele cyclus. Je ontvangt in deze workshop inzichten over hoe jouw energieniveau verandert doorheen je cyclus en hoe jij andere noden en ondersteuning nodig hebt in de verschillende fasen van je cyclus.

Ik reik jou yogatherapeutische tools aan om jezelf zo goed mogelijk te ondersteunen doorheen de verschillende fasen en een optimale balans te bereiken doorheen de hele cyclus. De tools die ik aanreik vinden hun origine in yogatherapie en Chinese geneeskunde waarbij we de energetische toestand van je lichaam bekijken en samenbrengen met de algemene aandachtspunten op vlak van yogatherapie in de vier fasen.

Door meer evenwicht te creëren, worden je hormonen meer in balans gebracht en optimaliseer je je mentale, emotionele en fysieke welzijn. Ook ga je je vruchtbaarheid als vrouw optimaliseren, als dat een wens is. Hoe dan ook heeft het volgen en ondersteunen van je ritme en balans als vrouw een positieve invloed op je algemene welzijn. 

Inbegrepen in de workshop:


 • Inzichten over de fasen van de menstruele cyclus en energiebalans
 • Analyse van de energetische balans, gebaseerd op de Chinese geneeskunde
 • Leren tracken van je cyclus (ook als je een lange/korte cyclus hebt of geen menstruatie hebt gehad voor lange tijd)
 • Yogatherapeutische tools voor elke fase van je cyclus
 • Yogatherapeutische tools op maat van jouw energetische balans
 • Toegang voor 1 week tot de replay van de workshop
 • Werkboek met hand-outs van de workshop

Early bird tarief: 63 euro early bird tot 1/5/2022
Normaal tarief: 79 euro

  Yoga retreat Alicante

  9 oktober – 14 oktober 2022
  in samenwerking met Leen van Studio Connect

  Rust en ontspanning
  Bewegen op jouw tempo
  Tijd voor jezelf
  Om te voelen, contact te maken, bewust te zijn
  De rollen omdraaien en voor jou laten zorgen
  Verbinding met jezelf en met gelijkgestemden

  Leen van Studio Connect en Celine van Holistic Yogatherapie nodigen jou uit op een reis naar jezelf op een magische plek. Opnieuw naar de essentie en leven in het moment, in contact met jezelf en de adembenemende natuur rondom jou. Daar waar de rollen worden omgekeerd en je helemaal mag ontvangen in plaats van geven. We bieden jou een week waarin je naar binnen keert en in contact komt met jezelf. Je komt los van de ruis en het gehaast in het alledaagse leven, en leert antwoord geven op twee belangrijke vragen. Wat heb ik nu nodig? Waar heb ik nu zin in?

  Terwijl jij helemaal kan focussen op jezelf, zijn er anderen die voor jou zorgen. Met drie keer per dag verse, vegetarische maaltijden. Met een inspirerend programma waar zowel ruimte is voor beweging als voor ontspanning. We faciliteren een veilige cocon waarbinnen jij als persoon alle ruimte krijgt en helemaal jezelf mag zijn. Naast het vinden van rust, warmte en veiligheid willen we jou vooral ook inspireren om op een andere manier terug naar huis te keren.

  Op het moment dat het in België herfstig weer wordt, zoeken wij nog even de zon op. Om de batterijen op te laden voor de winter die komt.

  Om jezelf te voeden, fysiek en mentaal.

  Programma

  Zondag

  • aankomst
  • diner

  Maandag t/m donderdag

  • hatha yoga met Leen (75 minuten)
  • ontbijt
  • vrije tijd
  • lunch
  • vrije tijd
  • yin yoga met Celine (75 minuten)
  • diner

  Vrijdag

  • ontbijt
  • vertrek

  Naast dit vaste ritme voorzien we nog enkele verdiepende workshops en lessen. Tweemaal in de voormiddag en tweemaal ’s avonds. De thema’s waar we rond zullen werken zijn: yoga nidra, meditatie, ademhaling, zelfinzicht, zelfbewustzijn en journaling.

  Tarief

  Early bird tarief (tot 1 mei 2022):
  990 euro voor een tweepersoonskamer
  1250 euro voor een éénpersoonskamer

  Normaal tarief (vanaf 1 mei 2022):
  1090 euro voor een tweepersoonskamer
  1350 euro voor een éénpersoonskamer

  Opgelet! Deze reis is geen therapeutische reis.

  Hieronder kan je alles bekijken in de informatiebrochure!

  Wens je toch nog bijkomende informatie? Stuur dan een mailtje naar mij (info@celinebal.com) of naar Leen (leen@studioconnect.yoga).

  Inschrijven