Groepslessen

Prijzen

Losse les

15 euro

2 proeflessen (1 maand geldig)

24 euro

10-beurtenkaart (4 maanden geldig)

110 euro

Maandabonnement 2 lessen per week

80 euro

Maandabonnement 3 lessen per week

115 euro

Lessenaanbod

Hatha yoga

Dit is de meest klassieke vorm van yoga waarbij er zowel wordt gewerkt op spierversteviging als spierontspanning. Door middel van mindfulness, ademhalingswerk en verschillende yogahoudingen worden spanningspatronen doorbroken. We werken in op alle lagen van het zijn, dus niet enkel het lichamelijke maar ook het mentale.
Toegankelijk voor beginners

Relax & restore

Deze les is een combinatie van yin yoga en een of meerdere restoratieve houdingen. Het is een passieve vorm van stretching waarbij er diepgaand op de dieperliggende weefsels, spieren, ligamenten, beenderen en gewrichten wordt ingewerkt. De houdingen worden voor langere tijd aangehouden waardoor ook een meditatief effect wordt ervaren. Deze les is ideaal voor mensen met te korte spieren, mensen met veel spanningsklachten en zij die zoeken naar een diepe relaxatie. Ook voor de rug kan dit erg helend zijn mits er ook wordt gewerkt aan het verstevigen van de spieren.
Toegankelijk voor beginners

Sunday strong

Deze les is een pittige les waarbij sterk wordt ingewerkt op spierversteviging. De rug en de buikspieren worden op intensieve manier aangesproken zodat ze het lichaam meer stabiliteit kunnen bieden en heel wat rugklachten verleden tijd worden. De houdingen worden in een leuke flow aan elkaar gekoppeld waardoor het hartritme verhoogt.
Je hebt best al een beetje ervaring opgedaan met andere yogavormen.

Praktisch

  • De yogalessen gaan door op de Wijgmaalsesteenweg 192a te Herent 3020. Ga bij het juiste gebouw binnen waar er een plakaatje hangt met daarop geschreven ‘praktijk De Ondersteuning’. De studio bevindt zich op de tweede verdieping.
  • Kom op tijd (dit wil zeggen 10 minuten voor de les). Zo kan je in alle rust aan je yogales beginnen. De leerkracht zal 20-30 minuten voor de les aanwezig zijn.
  • Breng de yogadocent steeds op de hoogte van een zwangerschap of belangrijke medische informatie (vb. een hernia, knieblessure,…)
  • Het is verplicht om in te schrijven voor de lessen. Indien je niet kan komen schrijf je je ten laatste twee uur voor de les start terug uit, anders zal de les worden aangerekend.
  • De lessen gaan door vanaf twee personen. Je wordt via mail op de hoogte gebracht als er te weinig inschrijvingen zijn.
  • Matjes, blokjes en kussens zijn aanwezig en hoef je dus niet zelf mee te brengen.
  • Je eet best geen zware maaltijd tot twee uur voor de les.
  • Doe kledij aan waarin je gemakkelijk kan bewegen.
  • Er is thee en water voorzien na de les.

Lesrooster

Holistic Yogatherapie biedt een plek die ruimte laat om te ademen, te ontspannen en een diepe connectie te ervaren met jezelf en het leven. De focus ligt niet op een perfecte uitlijning & uitdagende yogahoudingen. Wij leggen de nadruk op het verbeteren van bewegingspatronen, het verminderen van spanningen en het verdiepen van jouw relatie met jezelf. We bieden zowel algemene open lessen aan als special classes die gericht zijn op het uitdiepen van bepaalde onderwerpen met als doel ons te verdiepen in de wondere wereld van de yoga en ons bewustzijn te vergroten in ons dagelijks leven. Je wordt begeleid door een bekwame leerkracht met meer dan tien jaar ervaring en honderden uren ervaring in het lesgeven.  Zoals wij onze yogi’s veel willen bijleren, scholen we onszelf ook continue bij om telkens een betere kwaliteit te kunnen aanbieden en het principe van Svadhyaya (zelfstudie), een van de onderdelen van het achtvoudige pad van yoga, ook daadwerkelijk voor onszelf toe te passen.  

De ene les is thematisch opgebouwd, de andere les draait dan weer rond een bepaalde mantra en in nog een andere les wordt er een bepaald idee uit de yogafilosofie naar voor gebracht. In de yogalessen gaan we op een veilige manier het lichaam verkennen en laten we ruimte om eventuele spanningspatronen los te laten. Met de ademhaling en ons bewustzijn brengen we verdieping in de practice zodat er een effect is op alle lagen of kostas van het zijn en niet louter het lichamelijke. Mensen mogen een kaartje leggen waarmee ze kunnen kiezen of ze al dan niet worden aangeraakt tijdens de lessen. Iedereen komt met een ander verhaal naar de les. Aanrakingen kunnen voor sommige mensen als erg onaangenaam worden ervaren.

 

Indien je graag op de hoogte blijft van de laatste updates in het lessenrooster, meld je je best aan voor de nieuwsbrief hiernaast in de sidebar.