Groepslessen

YOGALESSEN MET EEN ZIEL

voelen . beleven . doorgronden

 

Holistic Yogatherapie kiest bewust voor een beperkt uurrooster zodat elke les een unieke beleving is. De ene les is thematisch opgebouwd, de andere les draait dan weer rond een bepaalde mantra en in nog een andere les wordt er een bepaald idee uit de yogafilosofie naar voor gebracht. In de yogalessen gaan we op een veilige manier het lichaam verkennen en laten we ruimte om eventuele spanningspatronen los te laten. Met de ademhaling en ons bewustzijn brengen we verdieping in de practice zodat er een effect is op alle lagen of kostas van het zijn en niet louter het lichamelijke. Mensen mogen een kaartje leggen waarmee ze kunnen kiezen of ze al dan niet worden aangeraakt tijdens de lessen. Iedereen komt met een ander verhaal naar de les. Aanrakingen kunnen voor sommige mensen als erg onaangenaam worden ervaren.

 

GROEPSLESSEN HERENT

Dinsdag 20.15-21.15u: Hatha yoga

Donderdag 19.15-20.15u: Yin yoga

Zaterdag 09.30-10.30u: Core flow yoga

Inschrijven KLIK HIER

Indien je graag op de hoogte blijft van de laatste updates in het lessenrooster, meld je je best aan voor de nieuwsbrief hiernaast in de sidebar. 

PRIJZEN

Losse les: €14

10-beurtenkaart: €110

 

YOGASOORTEN

Hatha yoga

Dit is de meest klassieke vorm van yoga waarbij er zowel wordt gewerkt op spierversteviging als spierontspanning. Door middel van mindfulness, ademhalingswerk en verschillende yogahoudingen worden spanningspatronen doorbroken. We werken in op alle lagen van het zijn, dus niet enkel het lichamelijke maar ook het mentale.
Toegankelijk voor beginners

Yin yoga

Yin yoga is een vorm van stretching waarbij er diepgaand op de dieperliggende weefsels, spieren, ligamenten, beenderen en gewrichten wordt ingewerkt. De houdingen worden voor langere tijd aangehouden waardoor ook een meditatief effect wordt ervaren. Deze les is ideaal voor mensen met te korte spieren, mensen met veel spanningsklachten en zij met een grote emotionele bagage. Ook voor de rug kan dit erg helend zijn mits er ook wordt gewerkt aan het verstevigen van de spieren.
Toegankelijk voor beginners

Core flow yoga

Deze les is een pittige les waarbij sterk wordt ingewerkt op spierversteviging. De rug en de buikspieren worden op intensieve manier aangesproken zodat ze het lichaam meer stabiliteit kunnen bieden en heel wat rugklachten verleden tijd worden. De houdingen worden in een leuke flow aan elkaar gekoppeld waardoor het hartritme verhoogt.
Je hebt best al een beetje ervaring opgedaan met andere yogavormen. 

 

PRAKTISCH

  • De yogalessen gaan door op de Wijgmaalsesteenweg 192a te Herent 3020.
  • Kom op tijd (dit wil zeggen 10 minuten voor de les). Zo kan je in alle rust aan je yogales beginnen. De leerkracht zal 20-30 minuten voor de les aanwezig zijn.
  • Breng de yogadocent steeds op de hoogte van een zwangerschap of belangrijke medische informatie (vb. een hernia, knieblessure,…)
  • Het is verplicht om in te schrijven voor de lessen. Indien je niet kan komen schrijf je je ten laatste twee uur voor de les start terug uit, anders zal de les worden aangerekend.
  • De lessen gaan door vanaf twee personen. Je wordt via mail op de hoogte gebracht als er te weinig inschrijvingen zijn.
  • Matjes, blokjes en kussens zijn aanwezig en hoef je dus niet zelf mee te brengen.
  • Je eet best geen zware maaltijd tot twee uur voor de les.
  • Doe kledij aan waarin je gemakkelijk kan bewegen.
  • Er is thee en water voorzien na de les.
  • Ga bij het juiste gebouw binnen waar er een plakaatje hangt met daarop geschreven ‘praktijk De Ondersteuning’. De studio bevindt zich op de tweede verdieping.