Over

Over Holistic Yogatherapie


‘Holistic’ verwijst naar holisme, het kijken naar het geheel in plaats van naar de afzonderlijke delen. In deze vorm van yogatherapie wordt ingewerkt op alle lagen of koshas van het zijn. Holistic Yogatherapie helpt jou door op maat gemaakte begeleiding aan te bieden om stap voor stap het spannings -en pijnpatroon te doorbreken. Dit door inzicht te brengen in de klacht, de mentale en emotionele componenten te ontleden, het beoefenen van passende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en denkoefeningen waarbij je levensvisie en zelfbeeld worden uitgedaagd.

Over Celine Bal


 

Celine80

Celine houdt van lattes met amandelmelk, regenachtige dagen, een goed gevulde boekenkast en all things yoga.

Een moeilijke jeugd en een stressvolle studententijd leidden Celine weg van haar boeken en prestatiedruk naar een leven gevuld met yoga en meditatie. Yoga heeft haar geholpen met ademhalingsproblemen, rugklachten, de verwerking van emotionele gebeurtenissen en het verminderen van angst en stress. Een hele boterham dus en dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Haar grote passie is mensen inspireren om bewuster in het leven te staan. Niet alleen op op de mat maar ook die yoga naast de mat. Minder verspillen en verbruiken, bewuster ademhalen, geen gehaast, niet multitasken, in het moment leven en vooral doen waar je hart blij van wordt. Celine vond een manier om deze concepten van een bewuster leven door te geven aan anderen in haar yogalessen en workshops. Met meer dan tien jaar ervaring met yoga, honderden uren leservaring bij verschillende studio’s, bedrijven en privé cliënten richtte Celine ‘Holistic Yogatherapie’ op voor yoga met een therapeutische insteek.

Gevolgde opleidingen

  • Bachelor in de vroedkunde aan Katholieke Hogeschool Leuven
  • Master in familiale en seksuologische wetenschappen aan Katholieke Universiteit Leuven
  • 200-uren yoga teacher training bij Yogalife
  • Yin yoga teacher training bij Josh Summers – Dublin
  • Burn-out coach training bij dr. Luc Swinnen
  • Mindfulness training bij Tara Brach en Jack Kornfield
  • Fibromyalgie teacher training bij Jessica Roy
  • Yoga therapie training module 1 bij Yoga Therapy Network – Amsterdam
  • Yoga therapie training in slaapherstel en insomnia Yogacampus – Londen