Retreats

Relax, restore & renew in Zeeland

18, 19 & 20 oktober 2019 (drie dagen en twee nachten)

 

 

Adem de heerlijke zeelucht in en adem je zorgen en spanningen in Domburg weer uit. Geniet van een weekend helemaal voor jezelf. Voed jezelf met lekker eten, yoga, inspiratie en vooral heel veel rust. We verblijven met maximaal 15 personen in een luxueuze villa op wandelafstand van het Domburgse strand.

yogabee_retreat_villa-bank-keuken

 

 

yogabee_retreat_villa-keuken

De verblijfplaats is perfect afgestemd op jouw noden. De kamers zijn rustgevend ingericht, er is ruimte voor gezellig samen zitten maar ook eindeloze wandelpaden om even op jezelf te komen. Me-time is zo belangrijk dat we hier voldoende ruimte voor laten. Behalve de deelname aan de yogalessen en de vaste maaltijden ligt jouw dag open. Geen verplichtingen en ‘moetes’.

 

 

yogabee_retreat_zwembad

 

Om jouw ultieme ontspanningsweekend compleet te maken hebben we ook nog een sauna, verwarmd binnenzwembad en tennisbaan ter beschikking voor de retreat groep.

 

 

En dat alles wordt omgeven door een kader waarin yoga en een dieper bewustzijn centraal staan. Als deze dingen jou nog niet hebben overtuigd dan zal ons yogaprogramma dat zeker en vast wel doen! De yogalessen zijn gericht op het terug dichter bij jezelf komen. Wanneer het stilaan terug kouder wordt beginnen we meer en meer te cocoonen en naar binnen te keren. In de retreat maken we hier gebruik van om onszelf terug te verbinden met wie we willen zijn, welke richting we uitwillen in het leven en wat echt belangrijk is. Even stil staan om dan met een boost aan energie en inspiratie vooruit te gaan. We beginnen de ochtenden met meditatie, ademhalingsoefeningen (pranayama) en hatha yoga om met veel energie aan de dag te beginnen. In de vroege avond eindigen we met rustige vormen van yoga om langzaam aan weer te vertragen en de beste omstandigheden te creëren voor een goede nachtrust. Deze magie vindt plaats in een mooie comfortabele studio waar al het materiaal aanwezig is om je practice aan te passen. Dus: geen gesleur met matten, blokken en kussens!

 

yogabee_retreat_slider_yogastudio

Op de laatste dag van ons weekend wordt er een lecture gegeven over het integreren van de koshas (lagen van ons zijn). We willen namelijk dat jij met meer dan enkel een heerlijke ervaring naar huis gaat. We willen jou helpen om dit diepere bewustzijn te integreren in jouw dagelijkse leven. Door het leren begrijpen van de koshas en hoe we deze op een positieve manier kunnen beInvloeden in ons dagelijks leven wordt algemeen welzijn weer een tastbaar begrip, iets dat binnen ons bereik ligt.

 

kevin-mccutcheon-698679-unsplash

Yoga draait om eenheid tussen lichaam, ziel en geest. We voeden het lichaam van binnenuit met al het goede.  Op de retreat voorzien we maaltijden die ons lichaam ondersteunen en terug in een goede conditie brengen. De maaltijden zijn plantaardig en worden bereid met veel zorg. Laat onze chef zeker weten of je allergieën hebt zodat we er rekening mee kunnen houden.

Dagplanning

VRIJDAG 18/10
11u: ontvangst
12u – 13.30u: Meditatie, pranayama en hatha yoga (toegankelijk voor alle niveau’s)
13.30u: lunch
14.30u – 17.45u: vrije tijd
17.45u – 19u: yin & restorative yoga
19u: avondmaaltijd

ZATERDAG 19/10
8u: noten, fruit en thee of koffie voor de vroege vogels
8.30u – 9.45u: Meditatie, pranayama en hatha yoga
10u: uitgebreid ontbijt
11.30-13.30u: vrije tijd
13.30u: lunch
14.30u – 17.45u: vrije tijd
17.45u – 19u: yin yoga + yoga nidra
19u: avondmaaltijd

ZONDAG 20/10
8u: noten, fruit en thee of koffie
8.30u – 9.45u: Meditatie, pranayama en hatha yoga
10u: uitgebreid ontbijt
11.30u – 13.30u: lecture over het integrereren van de koshas (lagen van ons zijn) + reflectiemoment
13.30u: lunch
14.30u: einde van een deugddoend weekend

 

Prijs (per persoon voor het hele verblijf)

Tweepersoonskamer met gedeelde badkamer: €360
Luxe tweepersoonskamer met eigen badkamer: €395
Luxe tweepersoonskamer met eigen badkamer en ligbad vrijstaand in de kamer: €420

Inbegrepen: accommodatie voor twee nachten, alle maaltijden, fruit en noten als snack, dranken (thee, koffie en water), alle yogalessen, lecture over de koshas, gebruik van yogamateriaal (matten, kussens, blokjes en riemen) & vrij gebruik van sauna /zwembad / tennisbaan

 

Yogaretreat in de Marokkaanse Sahara (2e editie)

reeds 4 van de 8 plekken ingevuld

27 oktober tot en met 3 november 2019 (8 dagen en 7 nachten)
in samenwerking met Maroc Berbere Tours

De mooiste investering is er eentje in jezelf. Sta stil & voel. Leef en beleef. En vertrek met hernieuwde energie. De woestijn laat je niet onveranderd.

 

f8e4d769-e66c-4b7c-9e49-8ad2f01df2ed

De Sahara ademt rust, ruimte en oneindigheid uit. Denk aan onbetaalbare uitzichten, bij het begin van de dag de eerste zonnestralen op je gezicht voelen, genieten van een heerlijke temperatuur,  prachtige sterrenhemels, ’s avonds opwarmen aan het kampvuur, lekkere en gezonde maaltijden en dat allemaal in een warme sfeer met gelijkgestemde mensen.

img_5767

 

Het verblijf is in het tentenkamp Les Chansons Du Vent waar er vijf luxe tweepersoonstenten beschikbaar zijn met heerlijke bedden, verse lakens en nomadendekens. De tenten liggen ver uit elkaar waardoor je privacy verzekerd is. Er zijn gezamenlijke douches en toiletten aanwezig in het kamp.

De temperatuur ligt overdag in deze periode ronde de dertig graden en ’s nachts ronde de vijftien graden. In oktober kan er al wel eens sprake zijn van wat hevigere wind. De dagplanning van de retreat wordt aangepast aan het ritme in de Sahara. Aangezien de temperaturen ’s ochtends en ’s avonds een beetje frisser zijn gaan de lessen in de late voormiddag en vroege avond door.

De maaltijden worden bereid op een gasvuur door een getalenteerde kok. De kok brengt telkens variatie in de menu en kookt met verse producten. Denk aan tajines, couscous, verse salades, de allerbeste dadels uit de streek en lekker gerijpt fruit.

louis-hansel-1136543-unsplash.jpg

 

In de yogalessen gaan we samen op zoek naar verdieping van onze innerlijke wereld. Door middel van meditatie, ademhalingswerk en verschillende toegankelijke yogahoudingen beïnvloeden we onze emotionele, mentale en lichamelijke lagen. We komen onszelf tegen en van daaruit groeien we weer verder. Er wordt ruimte gecreëerd om dieper te kunnen ademhalen, ruimte tussen de vele gedachten in ons hoofd en ruimte op verschillende plaatsen in het lichaam waardoor meer zachtheid ontstaat van gespannen lichaamsdelen.

 

d33e6b2c-5d01-47e9-beaa-36a820d09dab

Getuigenissen van de vorige editie:

Een klein paradijs op aarde, zo mag je het tentenkamp in de woestijn gerust noemen. De combinatie van yoga, zon, tijd en de goede zorgen Achmed, Marijke en hun team zijn ideaal voor wie even bewust stil wil staan in het leven en zorg wil dragen voor zichzelf en zijn omgeving.  – Jeroen Sterken

Rust, rust, rust, warmte, zon en een prachtige sterrenhemel. Ontspannen en openheid creëren bij de yoga. Warm zand & fijne vriendschappen. Twee geweldige gidsen, Marijke en Achmed, die geborgenheid uitstralen. Drankje voor deze uitzonderlijke ervaring. – Kristel Driessens

Dagplanning

Dag 1
Transfer van de luchthaven naar Zagora waar we zullen lunchen. Nadien worden we met een auto opgehaald die ons naar het tentenkamp in de duinen brengt. Als we op tijd aankomen, wordt er nog een rustige yogales gegeven.

Dag 2 tot en met 6
8u: ontbijt
10.00u – 11.30u: meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen) en hatha yoga
12.30u: lunch
13.30u: begeleide woestijnwandeling voor diegenen die willen
17.00u – 18.30u: yin yoga of yoga nidra
19.30u: avondmaaltijd

Dag 7
Terugkeer van de woestijn naar Zagora. Onderweg stoppen we bij een artisanale pottenbakkerij voor diegenen die graag een stukje Marokko mee naar huis nemen. In de namiddag bezoeken we een hammam en kan je aan goedkope tarieven een massage of behandeling boeken. ’s Avonds kan je dan nog wat rondlopen op de marktjes en wordt er nog samen gegeten in de stad.

Prijs (per persoon voor het hele verblijf)

€900-€1000 in een luxe tweepersoonstent

Inbegrepen: accommodatie in het tentenkamp Les Chansons du Vent, overnachting in een riad in Zagora, transfers naar en van het tentenkamp, gezonde en verse maaltijden, begeleide wandelingen door Maroc Berbère Tours voor wie wenst, het gebruik van de dromedarissen en alle yogalessen (meditatie, hatha yoga, yin yoga & yoga nidra)

Niet inbegrepen: vliegtickets en reisverzekering