Visie

Traumasensitief
Wanneer een trauma aan de basis ligt van bepaalde problemen, kunnen aanrakingen of bepaalde visualisaties een trigger zijn van vroegere gebeurtenissen. De therapie gebeurt om die reden altijd in dialoog en wederzijdse afstemming, en je wordt nooit zonder toestemming aangeraakt.

Empowerend
Het allerbelangrijkste is dat jij in je kracht kan staan en hierin wordt bijgestaan door de therapeut. Jij hebt de regie over jouw leven en je wordt hierin aangemoedigd op een zachte manier, aangepast aan jouw tempo. Jij bent de expert over jezelf en je lichaam.

Laagdrempelig
Je moet geen voorkennis hebben of reeds ervaring hebben gehad met yoga. Je hoeft ook niet open te staan voor spiritualiteit. Het belangrijkste is dat je yoga op je eigen manier kan leren beoefenen en ervaren. Je bent steeds vrij om in te voelen of het al dan niet iets voor jou is.

Veilig
Plaats maken voor emoties en het verwerken van levensgebeurtenissen kan heel wat losmaken. Er wordt steeds voldoende aandacht gegeven aan een veilige omgeving en een goede vertrouwensrelatie alvorens we naar het diepere werk gaan.

Toegankelijk
Mensen uit etnische minderheden, mensen met overgewicht, mensen met een beperking, mensen met een ander geloof, mensen die zich identificeren met de LGBTQ+ gemeenschap of wie dan ook warm onthaald zullen worden.

Compassion-based
We vertrekken vanuit zachtheid en respect voor onze individuele noden en ons lichaam. Telkens weer zal je worden uitgenodigd om na te gaan wat fijn voelt voor jou en gaan we daar mee verder. Holistic Yogatherapie staat voor pijnvrije yoga en blessurepreventie.